ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ( Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ )

 

Τα κορόμηλα, τα καϊσιά, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα ροδάκινα, προέρχονται από δένδρα που ανήκουν στην ίδια βοτανική υποοικογένεια και έχουν όμοιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Όλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και C. Όλα είναι πολύ ωφέλιμα σε όσους πάσχουν από αρθριτικά, παραμορφωτική αρθρίτιδα και άλλες εκφυλιστικές παθήσεις. Αν κάποιος για μερικές εβδομάδες τρώει μόνο αυτά τα φρούτα, θα απαλλαγεί από τα ενοχλήματα του. Είναι ιδανικά και για όσους έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Βάλετε το βράδυ σε 200γρ. νερό 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα και 100γρ. μαύρη σταφίδα. Το πρωΐ πίνετε το ζουμί και τρώτε τους καρπούς. Μετά μια ώρα πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με 20γρ. μέλι. Θεραπεύει το 95% των προβλημάτων χρόνιας δυσκοιλιότητας. Γενικά θεωρούνται άριστες αποτοξινωτικές τροφές. Κάτι όμως που έγινε πρόσφατα γνωστό, είναι η ισχυρή αντικαρκινική δράση που έχουν τα κουκούτσια του βερίκοκου. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: η βιταμίνη Β17 βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα και στα πικραμύγδαλα.Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση.Σύμφωνα με έρευνες, τα κουκούτσια από βερίκοκα, α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,

β) βελτίωσαν την γενική υγεία,

γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,

δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,

ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου. 

Η Βιταμίνη Β17 είναι η αμυγδαλίνη, το πικρό συστατικό των αμυγδάλων. Απ’ ότι φαίνεται το πικρό έχει ωφέλιμα στοιχεία για τον οργανισμό. Γι αυτό πολλοί εμπειρικοί συστήνουν να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με πικρές τροφές, όπωςβερίκοκα και τα κουκούτσια τους, χυμό από φύλλα ελιάς, ραδίκια και το ζουμί τους με λεμόνι, αγκινάρες (πικρές), ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), που αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση και είναι εξαιρετικό τονωτικό–αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

Σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου ξεκινάμε με 5 κουκούτσια την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς ιδιαίτερο περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόμαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Σε λίγο θα κυκλοφορήσουν τα βερίκοκα, φάτε λοιπόν μπόλικα και φυλάξετε τα κουκούτσια.

Δρ. Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη

Ιατρός Μικροβιολόγος

Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

. τηλ. 2108017821, 6932194349

 

ΠΗΓΗ:   www.atriantafyllou.gr

Advertisements

Σχόλια και προτάσεις πάντα ευπρόσδεκτα...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s